De kleurrijke zolderkamermetamorfose van Jeldau en Alex in Hilversum

De kleurrijke zolderkamermetamorfose van Jeldau en Alex in Hilversum

Het gezin loopt niet echt warm van hun huidige zolderkamer. Jeldau en Alex hebben het helemaal wit geschilderd toen ze in het huis trokken, zodat het lekker op zou frissen. Maar hierdoor is het ook een beetje saai en sfeerloos geworden. Toch denken ze dat deze woonruimte geschikt is om een rustige plek in het huis te creëren waar ze altijd op terug kunnen vallen.

Hoe ze dit sfeervoller in kunnen richten vinden ze behoorlijk lastig. Ze missen vooral kleur en een bepaalde samenhangende stijl, maar bovenal hebben ze behoefte aan een gezellige plek in huis. Stylist Roy geluisterd naar hun wensen en een passend design bedacht en voert dit samen met Patrick en het klusteam uit. 

Het moodboard en ontwerp

In het ontwerp van Roy ligt de nadruk op warmte én kleur. De kleuren terra-roze en warmgroen worden hierbij de hoofdaccenten. In combinatie met wit zal de gezellige, maar toch rustige en lichte sfeer zeker niet ontbreken.

Eén lange wand kreeg de warme kleur groen en de wand daar tegenover is in de warme kleur terra-roze geschilderd. De overige twee muren bleven wit, zodat de kamer lekker licht én rustig blijft. Door een room divider in het midden van de kamer haaks tegen de muur te plaatsen is de kamer in tweeën gedeeld. Hierdoor is het slaap- en zitgedeelte op een subtiele manier van elkaar gescheiden, wat voor een rustiger geheel zorgt. 

Een kast als roomdivider

Uiteraard heeft Patrick deze room divider weer zelf gemaakt en ontworpen. En Patrick zou natuurlijk Patrick niet zijn als hij dit meubel niet multifunctioneel heeft gemaakt. Zo heeft hij hier ook gelijk een koelkastombouw in gemaakt bevestigd, zodat de koelkast die al op de zolder stond netjes weggewerkt kan worden. Daarnaast heeft Patrick er aan de andere zijde nog een bureau van gemaakt, zodat Jeldau en Alex dit als werkplek kunnen gebruiken. Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk dat de room divider er stijlvol uit komt te zien. Met twee open vakken, een warme kleur groen en wat sfeervolle accessoires is dat helemaal goedgekomen. 

De DIY-wanddecoratie

Ook Roy heeft zijn handen weer uit de mouwen gestoken met een creatieve DIY. Om de ruimte aan te kleden maakte hij een mooie wanddecoratie met een spiegel en een plankje voor accessoires. Hiervoor gebruikt hij hetzelfde soort hout als Patrick voor de room divider gebruikte, zodat de twee meubels samen een mooi geheel vormen. Ook de mooie kleur groen die voor de muur en room divider zijn gebruikt, komen terug in de wanddecoratie. Door dezelfde kleuren te herhalen wordt het niet te heftig én sluit het mooi aan op de rest van de kamer.

De finishing-touch

De belangrijkste meubels zijn klaar en er is volop kleur toegevoegd. Tijd voor de laatste klusjes en de puntjes op de i. Voor de meubels is er gekozen voor een neutrale kleur, zodat de rustige sfeer behouden blijft. Voor de accessoires kiest Roy voor een mix van neutraal en kleurrijk, zodat de balans aan kleur resulteert in een mooi geheel.

Meer dan gehoopt

Alex vindt het resultaat hartstikke te gek: “Ik vind het heel tof hoe mooi alles samenvalt. Het is zo kleurrijk!” Ook Jeldau is blij verrast: “Het lijkt wel op een woonkamer, ik vind het echt heel leuk geworden!” Het gezin kan niet wachten om gebruik te maken van de nieuwe ruimte. Hier zullen ze nog wel een lange tijd plezier van hebben! 

Source link