De populaire HBO-serie ‘Succession’ stopt na het vierde seizoen

De populaire HBO-serie 'Succession' stopt na het vierde seizoen

Goed nieuws voor de Succession-fans, het nieuwe seizoen wordt bijna uitgezonden! Slecht nieuws, het is meteen het laatste seizoen. Bedenker en producer Jesse Armstrong maakt bekend dat na seizoen 4 de serie definitief stopt.

Het succes van Succession

Succession ging in première op 3 juni 2018 op HBO Max en daarna volgden er nog twee seizoenen over de schatrijke familie Roy en hun miljarden familiebedrijf. Maar aan alles komt een einde. Na het uitzenden van seizoen 2 bleef Jesse Armstrong met de vraag zitten, wat wordt het laatste seizoen, is het ‘t volgende, die daarna, of die daarna?

Jesse Armstrong vertelt in een interview met The New Yorker dat voordat hij startte met het schrijven van het script voor seizoen 4 hij samenkwam met een aantal schrijvers. Hij zei tegen hen: ‘Kijk, ik denk dat dit het misschien zou moeten zijn. Maar hoe denken jullie daarover?’. Hij vertelde verder: ‘We speelden verschillende scenarios af: we zouden een paar korte seizoenen kunnen doen, of nog twee seizoenen. Of we zouden eeuwen kunnen doorgaan en de show in iets heel anders kunnen veranderen, een meer soort leuke show, met goede weken en slechte weken. Of we kunnen iets groter en completer doen, en sterk eindigen. En dat had zeker altijd mijn voorkeur.’

Het is een moeilijke beslissing voor Jesse Armstrong geweest, met name door de goede en fijne samenwerkingen met zijn collega’s. Succession behaalde met dit team met de eerste drie seizoen 48 Emmy-nominaties en 13 overwinningen, waaronder een Emmy voor beste dramaserie. Bekende castleden van de show zijn Brian Cox, Jeremy Strong, Nicholas Braun, Kieran Culkin, Matthew Macfadyen en Sarah Snook.

Het laatste seizoen wordt vanaf 26 maart uitgezonden vanaf HBO Max. Wij zitten er al klaar voor.

Source link