Debuutsingle WHOMAN – “Daily Aw”

Debuutsingle WHOMAN – “Daily Aw”

WHOMAN bestaat uit de tweelingen Mira en Ambroos De Schepper (die laatste kent u misschien van Kosmo Sound en Bandler Ching), Lou Wery (STACE, Paradoxant) en Gaspard Sicx (Run Sofa, GUM). De groep timmert al een tijdje aan de weg, maar schiet nu eindelijk echt uit de startblokken met een eerste vooruitgeschoven single. “Daily Aw” is het eerste deel van een muzikaal drieluik en het nummer doet ons alvast uitkijken naar de volgende releases.

De band laat zich naar eigen zeggen inspireren door acts als Fleet Foxes, Tune-Yards, Cocteau Twins en Sam Amidon, maar zelf horen wij vooral late jaren tachtig/vroege jaren negentig-acts terug in de simpele, doch robuuste gitaarriff waarrond het liedje is opgebouwd. De subtiele en ietwat duistere details maken duidelijk dat hier klassemuzikanten aan het werk zijn, en vooral de lichtjes sinister aandoende synthpartijen op de achtergrond vormen een mooi contrast met de speelse samenzang. Die stemmen doen bij momenten – zeker in de brug – trouwens wat aan Animal Collective denken, nog een zelfverklaarde invloed van de groep.

“Daily Aw” is alternatieve rock zoals wij die graag horen en openbaart zich na enkele luisterbeurten als een heuse oorwurm. Simpele maar toffe muziekvideo ook, die herinneringen oproept aan jaren negentig homevideo’s. De twee volgende liedjes komen begin april en mei uit. We zijn al benieuwd naar wat die 1 april-single zal geven.

WHOMAN viert de release van “Daily Aw” op 8 maart in Django in Gent.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.Source link