Dénia zal een valk gebruiken om de meeuwen af ​​te schrikken die ongecontroleerd nestelen in het kasteel

Dénia zal een valk gebruiken om de meeuwen af ​​te schrikken die ongecontroleerd nestelen in het kasteel

Januari 24 van 2023 – 13: 24

Itsaso Aurrekoetxea Jover

De gemeenteraad van Dénia voegt via het concessiebedrijf dat verantwoordelijk is voor ongediertebestrijding, Lokímica SA, een nieuwe strategie toe om de meeuwenpopulatie te verminderen, vooral in el castillo.

Het bedrijf volgt al drie jaar de strategie om meeuweneieren na het legseizoen te prikken om reproductie ervan te voorkomen. Deze actie heeft bijgedragen aan het verminderen van de overbevolking van dit dier met ongeveer 200 exemplaren per jaar.

Toch is er nog steeds een grote populatie meeuwen in het kasteel van Dénia, wat het concessiebedrijf ertoe heeft aangezet een professionele valkenier in te huren. De strategie, die wordt toegevoegd aan die van het beschadigen van de eieren, is dat een havik intimideert door de meeuwen aan te vallen, zodat ze niet in de buurt komen van het leggen van eieren in de monumentale ruimte. Het doel is dat de meeuwen de locatie associëren met gevaar en zich verspreiden.

De roofvogel wordt vier maanden lang drie keer per week losgelaten in het kasteel: de twee voor het broedseizoen en de twee erna.

Source link