Dít zijn de schuilnamen die prinses Alexia gebruikt

Dít zijn de schuilnamen die prinses Alexia gebruikt

Dat prinses Alexia mijlenver op school zit (in Wales), verzekert haar nog niet van anonimiteit. Om dit enigszins te waarborgen, gebruikt ze wel eens een schuilnaam, en wij vinden het aandoenlijk wat ze hiervoor heeft verzonnen.

Prinses Alexia’s schuilnaam verwijst op subtiele wijze naar haar vader

Als onderdeel van een koninklijke familie kan het lastig zijn om anoniem over straat te gaan, reserveringen te maken of pakketjes te bestellen. Daar heeft prinses Alexia inmiddels een oplossing op gevonden. Ze heeft namelijk een aantal schuilnamen voor zichzelf bedacht, die na dit artikel niet meer zo anoniem zijn (sorry).

In 2018 wordt de Oranje-telg opgenomen in een Oostenrijks ziekenhuis nadat ze een beenbreuk heeft opgelopen. Daar wordt ze niet ingeschreven onder haar eigen naam, Alexia Juliana Marcela Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Nee, ze is daar patiënt Alexandra Huber. Het lijkt erop dat dit een kleine verwijzing is naar haar vader koning Willem-Alexander.

Dit is niet de enige naam die ze gebruikt. Ook de naam Alexia Marcela zet ze van tijd tot tijd in. Hierin verwijst ze dan weer naar haar moeder, koningin Máxima wiens zus Marcela heet, een naam die ze ook officieel met zich meedraagt.

De Oranjes gebruiken ook deze pseudoniemen

Niet Alexia kan er wat van als het op schuilnamen aankomt, de rest van haar familie doet gezellig mee. Zo schreef prinses Amalia zich op de middelbare school in voor een kerstmusical onder de naam Emilia van Nassau.

Wat Wim-Lex betreft, die zette de naam W.A. van Buren regelmatig in. Die komt overigens niet uit de lucht vallen, want zijn eerste vriendin Anna heet van Buren van achteren. Het is dan ook begrijpelijk dat Máxima die naam aan zich voorbij laat gaan. Zij gaat wel eens door het leven als Leila van den Bosch. De verwijzing? Naar hun koninklijke woning, Paleis Huis ten Bosch, natuurlijk.

Source link