IKEA lanceert limited collectie en jíj kunt bij de pre-sale zijn

IKEA lanceert limited collectie en jíj kunt bij de pre-sale zijn

Dit artikel is ontstaan in samenwerking met IKEA.

IKEA never disappoints. Een van onze favo interieurdesign-shops en de Rotterdamse designer Sabine Marcelis hebben namelijk hun krachten gebundeld, waar de intens toffe VARMBLIXT-collectie uit is voortgekomen. Eerder al gespot tijdens Milan Design Week, nu binnen handbereik. Word jij hier, net als wij, héél hebberig van? Run, don’t walk en schrijf je in voor de exclusieve pre-sale onderaan dit artikel.

IKEA lanceert limited collectie met designer Sabine Marcelis

Allereerst: ‘VARMBLIXT’ betekent ‘warme bliksem’ in het Zweeds. Wat je van de VARMBLIXT-collectie kan verwachten? “Met deze nieuwe collectie wil ik mensen inspireren om de functie van licht in huis te herontdekken. Licht is bepalend voor de sfeer in een ruimte en met de VARMBLIXT-collectie geef je jouw interieur een nieuwe, gedurfde en artistieke twist”, aldus designer Sabine. Bijvoorbeeld door middel van sculpturale verlichting: échte blikvangers – zoals een oranje lamp in donutvorm, een grote hanglamp met gebogen buizen van matwit glas of bordeauxrode buizen aan de muur – die je huis nét een tandje vetter maken. En dus voor toffe schaduwspellen en lichtreflecties zorgen, maar zelfs als ze uitstaan extra karakter geven aan je ruimte.

IKEA

varmblixt collectie ikea en sabine marcelis

IKEA

varmblixt collectie ikea en sabine marcelis

IKEA

varmblixt collectie ikea en sabine marcelis

IKEA

Zonsondergang-tapijten en funky glaswerk

Dat designer Sabine Marcelis houdt van glaswerk, is duidelijk te zien in deze collectie. Niet alleen in de lampen, maar óók in de fancy drinkglazen van helder glas en serveerschalen (weer in donutvorm, gotta love it!) in mintgroen en oranje, die stralen in ‘t zonlicht. De cilindervormige vaas uit de VARMBLIXT-collectie heeft een witte bol op de bodem: dit design houdt je bloemen op hun plaats én speelt op coole wijze met schaduw en licht.

varmblixt collectie ikea en sabine marcelis

IKEA

varmblixt collectie ikea en sabine marcelis

IKEA

Maar niet alles draait om glas, want we spotten tevens 100% handgeweven wollen tapijten, die geïnspireerd zijn op de zonsondergang. Het grote exemplaar loopt over van dieporanje naar ambergeel, het ‘kleintje’ heeft een overgang van diepgeel naar lichtgeel – dit design wekt de illusie van diepte. Fan? Dan mag je, tot slot, de minimalistische bijzettafels in donkerrood en mintgroen niet missen. Deze steken prachtig af bij het tapijt en creëren opvallende kleurencombi’s.

VARMBLIXT-collectie: wees er snel bij voor de pre-sale

Om deze limited collectie te vieren, organiseert IKEA op maandag 30 januari, om 20:15, een exclusieve pre-sale voor haar IKEA Family-leden (schrijf je hier in!). Op deze avond kun je, in IKEA in Barendrecht, als allereerste de collectie bewonderen. Én designer Sabine Marcelis ontmoeten. Op 1 februari ligt de VARMBLIXT-collectie in de winkels, maar let op: de verlichting is permanent verkrijgbaar – de overige items zijn limited. Can’t wait.

Source link